Mail: info@kleinveefokkerij.nl

Waarom bij Kleinvee Fokkerij?

Jonge dieren

De degoes zijn tussen de 6 en 8 weken oud - de beste leeftijd om te verhuizen.

Beide geslachten

Wij bieden zowel mannetjes als vrouwtjes aan.

Handtam

Handtam, omdat de degoes na het openen van hun ogen mensenhanden leren kennen.

Goed karakter

Onze ratten zijn veelal nieuwsgierig, rustig en ondernemend.

Veel soorten

Degoes in veel verschillende kleuren, wildkleur, blauw, zand en bontvarianten!

Gezonde dieren

Voor de dieren meegaan, doen wij een laatste gezondheidscheck.

Wanneer komt u langs?

Onze soorten

Wildkleur
Wildkleur bont
Blauw
Blauw bont
Zand

Meer informatie over het houden van degoes

Wij vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt over het aanschaffen, en het houden van uw nieuwe degoes! Overal wordt wat anders verteld, maar wat klopt nu?

Het advies is om één betrouwbare bron aan te houden waar u uw advies vandaan haalt hoe u uw dieren moet verzorgen. Bij voorkeur degene waar u de dieren vandaan heeft.

Alles wat wij vertellen is uit jarenlange eigen ervaring! 

Hieronder vertellen wij hoe u het beste uw degoes kunt verzorgen. Heeft u vragen, of liever samen uw situatie bespreken?

Neem gerust contact met ons op! Dan helpen wij u graag aan het juiste advies, de benodigdheden en natuurlijk de degoes!

“Oh wat zien ze er mooi uit!”

Reactie van klanten die onze degoes in handen hebben.

Degoes hebben van nature een bruin-grijze vacht. Er zijn ook degoes met een bonte, witte, gele, blauwe of zwarte vacht gefokt. Wij hebben de wildkleur, blauw, geel en bontvarianten.
 

Degoes leven in grote groepen. Ze zijn erg actief en klauteren graag. Ze communiceren met piepgeluiden. Wanneer het in de omgeving waar hun staan actief word, bijvoorbeeld bij thuiskomst worden de degoes ook actief.

Houd degoes nooit alleen. U kunt twee of drie degoes huisvesten in een grote glazen bak met een oppervlakte van tenminste 80 x 50 centimeter. De kooi moet minimaal 60 centimeter hoog zijn maar liefst hoger. De bovenkant moet afgedekt zijn met stevig gaas. U kunt twee extra verdiepingen in het verblijf maken zodat de degoes kunnen klauteren. Pas op met tocht. U kunt degoes eventueel ook buiten huisvesten, mits er voldoende beschutting en toezicht is. Geef ze in de winter extra hooi en nestmateriaal om in weg te kruipen. Houd er rekening mee dat degoes goed kunnen graven! Plaats zowel binnen als buiten de kooi niet in de directe zon.
Geef een dikke laag bodembedekking. Gebruik stofvrije bodembedekking, zoals hennepvezel. U kunt ook hooi gebruiken. Degoes houden van klimmen en klauteren; u kunt hiervoor takken, stenen en bloempotten gebruiken en op meerdere niveaus zitplankjes aanbrengen. Zet alles stevig vast zodat het niet verschuift als de dieren gaan graven. In de kooi kunt u een voerbakje plaatsen en aan de kooi kunt u een glazen drinkflesje bevestigen. Neem een zwaar voerbakje dat de degoes niet kunnen omgooien.
Zorg dat er liefst per dier een nestkastje is, en geef ze daarnaast nog wat andere schuilplaatsen.
Geeft u de degoes een looprad, kies dan een rad met een dicht loopvlak, met één dichte zijkant en zonder spaken zodat ze zich niet verwonden. Maar hij mag niet van plastic zijn.

Pak degoes nooit aan hun staart, maar schep ze met twee handen op. Controleer of de tanden van uw degoes niet langs elkaar heen groeien en of hun nagels niet te lang worden. De tanden van de degoe moeten gele tanden hebben, dat betekend dat ze gezond zijn. 
Vervang het drinkwater dagelijks. Maak het hok ten minste één keer per week schoon en een keer per maand de gehele kooi ontsmetten.  Maak het drinkflesje minimaal één maal per week schoon en was ook het voerbakje geregeld af.

Er is speciaal voer voor degoes. Eén tot twee theelepels droogvoer per degoe per dag is voldoende, mits er altijd hooi aanwezig is. Door onbeperkt hooi te geven, krijgen uw degoes voldoende vezels binnen en bovendien houdt het hun gebit in conditie.
Geef geschikte soorten groente, kruiden en bladeren en twijgjes en takken van bijvoorbeeld wilg, berk, hazelaar en appelboom om aan te knagen. Geef geen knaagsteen. Wen degoes langzaam aan elke nieuwe voedselsoort! Vermijd producten met suiker en geef liever geen fruit. Degoes worden snel dik, dus geef niet teveel.

Wij hebben een zelf samengestelde knaagdiervoeding, van hoge kwaliteit dat de degoes gewend zijn. Verstandig is om dit aan te houden en het te blijven voeren.

Bij goede verzorging hebben degoes in het algemeen weinig gezondheidsproblemen. Toch kunnen aandoeningen voorkomen als suikerziekte, diarree, gebitsproblemen en oormijt. Als uw degoe niet of slecht eet of als hij afwijkende of geen ontlasting heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!

Let bij aanschaf goed op de gezondheid van de degoes. Een gezonde degoe kijkt helder uit zijn ogen, heeft een gladde, schone en zachte vacht en is levenslustig. Zijn achterste is droog en schoon.
Eenmalige kosten: de degoes, een hok met inrichting, eventuele castratiekosten. Terugkerende kosten: voer, hooi, bodembedekking, eventuele dierenartskosten.
 
Heeft u vragen over het houden van degoes? Neem gerust contact op!