Waarom bij Kleinvee Fokkerij?
Jonge dieren
De degoes zijn tussen de 6 en 8 weken oud - de beste leeftijd om te verhuizen.
Beide geslachten
Wij bieden zowel mannetjes als vrouwtjes aan.
Handtam
Handtam, omdat de degoes na het openen van hun ogen mensenhanden leren kennen.
Goed karakter
Onze ratten zijn veelal nieuwsgierig, rustig en ondernemend.
Veel soorten
Degoes in veel verschillende kleuren, wildkleur, blauw, zand en bontvarianten!
Gezonde dieren
Voor de dieren meegaan, doen wij een laatste gezondheidscheck.
Wanneer komt u langs?
Onze soorten





Meer informatie over het houden van degoes
Wij vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt over het aanschaffen, en het houden van uw nieuwe degoes! Overal wordt wat anders verteld, maar wat klopt nu?
Het advies is om één betrouwbare bron aan te houden waar u uw advies vandaan haalt hoe u uw dieren moet verzorgen. Bij voorkeur degene waar u de dieren vandaan heeft.
Alles wat wij vertellen is uit jarenlange eigen ervaring!
Hieronder vertellen wij hoe u het beste uw degoes kunt verzorgen. Heeft u vragen, of liever samen uw situatie bespreken?
Neem gerust contact met ons op! Dan helpen wij u graag aan het juiste advies, de benodigdheden en natuurlijk de degoes!
“Oh wat zien ze er mooi uit!”
Reactie van klanten die onze degoes in handen hebben.
Degoes leven in grote groepen. Ze zijn erg actief en klauteren graag. Ze communiceren met piepgeluiden. Wanneer het in de omgeving waar hun staan actief word, bijvoorbeeld bij thuiskomst worden de degoes ook actief.
Geeft u de degoes een looprad, kies dan een rad met een dicht loopvlak, met één dichte zijkant en zonder spaken zodat ze zich niet verwonden. Maar hij mag niet van plastic zijn.
Er is speciaal voer voor degoes. Eén tot twee theelepels droogvoer per degoe per dag is voldoende, mits er altijd hooi aanwezig is. Door onbeperkt hooi te geven, krijgen uw degoes voldoende vezels binnen en bovendien houdt het hun gebit in conditie.
Geef geschikte soorten groente, kruiden en bladeren en twijgjes en takken van bijvoorbeeld wilg, berk, hazelaar en appelboom om aan te knagen. Geef geen knaagsteen. Wen degoes langzaam aan elke nieuwe voedselsoort! Vermijd producten met suiker en geef liever geen fruit. Degoes worden snel dik, dus geef niet teveel.
Wij hebben een zelf samengestelde knaagdiervoeding, van hoge kwaliteit dat de degoes gewend zijn. Verstandig is om dit aan te houden en het te blijven voeren.
Bij goede verzorging hebben degoes in het algemeen weinig gezondheidsproblemen. Toch kunnen aandoeningen voorkomen als suikerziekte, diarree, gebitsproblemen en oormijt. Als uw degoe niet of slecht eet of als hij afwijkende of geen ontlasting heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.
Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!
Eenmalige kosten: de degoes, een hok met inrichting, eventuele castratiekosten. Terugkerende kosten: voer, hooi, bodembedekking, eventuele dierenartskosten.