Mail: info@kleinveefokkerij.nl

Vind uw nieuwe hamster bij Kleinvee Fokkerij

Jonge dieren

De hamsters zijn tussen de 4 en 6 weken oud - de beste leeftijd om te verhuizen.

Beide geslachten

Wij bieden zowel mannetjes als vrouwtjes aan.

Handtam

Handtam, omdat de hamsters na het openen van hun ogen mensenhanden leren kennen.

Goed karakter

Onze hamsters zijn veelal nieuwsgierig, rustig en ondernemend.

Veel soorten

Alle onderstaande soorten zijn vrijwel altijd aanwezig in onze fokkerij.

Gezonde dieren

Voor de dieren meegaan, doen wij een laatste gezondheidscheck.

Wanneer komt u langs?

Onze soorten

Wildkleur
Pearl
Blue
Mandarijn
Kortharige Goudhamster
Zwart schimmel
Langharige Goudhamster

Meer informatie over het houden van hamsters

Hamsters zijn schemer/nachtdieren. Dat betekent dat ze niet altijd overdag actief zijn, maar juist meer wanneer het donker wordt of nacht is.

Goudhamsters en Russische dwerghamsters zijn solitair. Je kan ze dus nooit met een soortgenoot huisvesten. Ze zullen dan met elkaar gaan vechten. Andere dwerghamsters leven in de natuur soms in groepjes, in gevangenschap kan dat goed gaan als de kooi groot genoeg is. Let er wel op, het kan altijd fout gaan!

 

Kooigrootte

Kies voor een dwerghamster voor een verblijf van minimaal 60 bij 40 centimeter.

Kies bij een goudhamster voor een verblijf van minimaal 80 bij 40 centimeter.

 

Je kunt een glazen bak nemen, of een traliekooi met diepe onderbak. Het is namelijk belangrijk dat er genoeg strooisel in kan, zodat de hamster kan graven. Denk hierbij aan een laag van 5-15 centimeter. Zorg ervoor dat de tralies dicht op elkaar staan. Het gehele hok moet bestand zijn tegen knagen.

 

Kijk hier voor de geschikte hamsterkooien die wij aanbieden.

 

Bodem

Hamsters houden van graven, dus kies een stofvrije bodem waar ze in kunnen graven. Zorg er ook voor dat de bodem goed vocht opneemt. De beste bodembedekking die aan deze voorschriften voldoet is Cotton ’n Cotton.

 

Inrichting

Zorg voor een slaaphuisje, drinkbakje en voerbakje. Geef nestmateriaal zoals hooi of tissues. Vermijdt het gebruik van hamsterwatten van katoen of synthetisch materiaal en materialen waar draden vanaf komen. Die zijn gevaarlijk voor de hamster.

 

Bekijk hier ons aanbod van geschikte inrichting voor hamsters.

 

Hamsters zijn vaak zindelijk, zet in hun toilethoek een laag bakje of toilet neer als je de kooi makkelijk wilt kunnen schoonmaken.

 

Kies een loopwiel, rad of loopschijf zonder spijlen en met een dicht loopvlak en één gesloten zijkant. Het moet zo groot zijn dat de hamster niet kromloopt of steeds omhoog moet kijken.

 

Voor een dwerghamster is de minimale maat van het loopwiel 20 centimeter.

Voor een goudhamster is de minimale maat van het loopwiel 30 centimeter.

 

Zet tot slot het verblijf niet bij een radiator, geluidsapparatuur, in de zon of op de tocht.

 

 

 

 

 

De hamster heeft zowel plantaardig als dierlijk voer nodig. Geef speciaal hamstervoer, geen combinatie van voedingen. Een de hamster langzaam aan nieuwe groenten zodat hij geen darmproblemen krijgt. Wees spaarzaam met extraatjes.

Zorg voor hooi en knaagtakken van wilg, hazelaar of fruitbomen. Geef geen knaagsteen, daarmee krijgt de hamster snel teveel mineralen binnen.

Goede voeding, hygiëne, beweging en weinig stress zijn belangrijk voor de gezondheid van de hamster. Veelvoorkomende aandoeningen zijn diarree, gebitsproblemen en luchtwegproblemen. Ook suikerziekte komt voor. Sloomheid, slechte eetlust, afwijkende ontlasting, veel drinken of een slechte vacht zijn tekenen van ziekte. Let op: een hamster kan hamsteren zonder te eten, en dan is zijn voerbakje toch leeg.

Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!

Kijk bij aanschaf goed of de hamster schoon en levendig is en stevige ontlasting heeft. Eenmalige kosten: de hamster, een hok met inrichting.

Terugkerende kosten: voer (droogvoer, groente, hooi), bodembedekking, dierenartskosten.