Mail: info@kleinveefokkerij.nl

Vind uw nieuwe hamster bij Kleinvee Fokkerij

Jonge dieren

De hamsters zijn tussen de 4 en 6 weken oud - de beste leeftijd om te verhuizen.

Beide geslachten

Wij bieden zowel mannetjes als vrouwtjes aan.

Handtam

Handtam, omdat de hamsters na het openen van hun ogen mensenhanden leren kennen.

Goed karakter

Onze hamsters zijn veelal nieuwsgierig, rustig en ondernemend.

Veel soorten

Alle onderstaande soorten zijn vrijwel altijd aanwezig in onze fokkerij.

Gezonde dieren

Voor de dieren meegaan, doen wij een laatste gezondheidscheck.

Wanneer komt u langs?

Onze soorten

Wildkleur
Pearl
Blue
Mandarijn
Kortharige Goudhamster
Zwart schimmel
Langharige Goudhamster

Meer informatie over het houden van hamsters

Hamsters zijn schemer/nachtdieren dat wilt zeggen dat ze niet altijd overdag actief zijn. Maar meer wanneer het donker begint te worden of het nacht is.

Goudhamsters en Russische dwerghamsters zijn strikt solitair; huisvest hen nooit met een soortgenoot want ze zullen gaan vechten. Andere dwerghamsters leven in de natuur soms in groepjes, in gevangenschap gaat dat goed mits de kooi groot genoeg is. Het kan altijd fout gaan.

Kies een verblijf van tenminste 60 x 40 cm voor dwerghamsters en 80 x 40 cm voor Syrische hamsters. U kunt een glazen bak nemen of een traliekooi met diepe onderbak waar voldoende strooisel in kan. De tralies moeten dicht op elkaar staan. Het materiaal moet bestand zijn tegen knagen.

Bodem: hamsters houden van graven, dus neem een bodem waar ze in kunnen graven. Ook moet de bodem stofvrij en goed opnemend zijn. De beste bodembedekking om te gebruiken is cotton clean. Deze bodembedekking is stofvrij en goed opnemend! Wanneer u een laag van ongeveer 3 centimeter neerlegd, zal de hamster ook goed kunnen graven. Eventueel bij ons te bestellen of op te halen!

Inrichting: zorg voor een slaaphuisje, drinkbakje en voerbakje. Geef nestmateriaal zoals hooi of tissues. Gebruik geen hamsterwatten van katoen of synthetisch materiaal en geen materiaal waar draden vanaf komen, dat is gevaarlijk.

Hamsters zijn vaak zindelijk, zet in hun toilethoek een laag bakje neer als u de kooi gemakkelijker wilt schoonmaken.

Kies een looprad zonder spijlen en met een dicht loopvlak en één gesloten zijkant. Het moet zo groot zijn dat de hamster niet krom loopt of steeds omhoog moet kijken.
Voor een goudhamster is dat 30 centimeter, en een russische dwerghamster 17 centimeter.
Ook is het mogelijk om een renschrijf neer te zetten in de kooi, net wat u zelf wilt.

Een looprad en een renschrijf is te bestellen of op te halen bij ons!

Zet het verblijf niet bij een radiator, geluidsapparatuur, in de zon of op de tocht.

De hamster heeft zowel plantaardig als dierlijk voer nodig. Geef speciaal hamstervoer, geen combinatie van voedingen. Een de hamster langzaam aan nieuwe groenten zodat hij geen darmproblemen krijgt. Wees spaarzaam met extraatjes.

Zorg voor hooi en knaagtakken van wilg, hazelaar of fruitbomen. Geef geen knaagsteen, daarmee krijgt de hamster snel teveel mineralen binnen.

Goede voeding, hygiëne, beweging en weinig stress zijn belangrijk voor de gezondheid van de hamster. Veelvoorkomende aandoeningen zijn diarree, gebitsproblemen en luchtwegproblemen. Ook suikerziekte komt voor. Sloomheid, slechte eetlust, afwijkende ontlasting, veel drinken of een slechte vacht zijn tekenen van ziekte. Let op: een hamster kan hamsteren zonder te eten, en dan is zijn voerbakje toch leeg.

Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!

Kijk bij aanschaf goed of de hamster schoon en levendig is en stevige ontlasting heeft. Eenmalige kosten: de hamster, een hok met inrichting.

Terugkerende kosten: voer (droogvoer, groente, hooi), bodembedekking, dierenartskosten.

Vanwege werkzaamheden zijn we helaas niet telefonisch bereikbaar. Vragen kunnen per mail naar info@kleinveefokkerij.nl.