...

Ontmoet vandaag uw nieuwe muis

Gezonde, lieve en handtamme muizen vindt u bij 't Knaagplein. Maak vandaag nog een afspraak om langs te komen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Jonge dieren

De muizen zijn tussen de 4 en 6 weken oud - de beste leeftijd om te verhuizen.

Handtam

Handtam, omdat de muizen na het openen van hun ogen mensenhanden leren kennen.

Goed karakter

Onze muizen zijn veelal nieuwsgierig, rustig en ondernemend.

Gezonde dieren

Voor de dieren meegaan, doen wij een laatste gezondheidscheck.

Wanneer komt u langs?

Wij ontvangen u graag om u te adviseren over uw nieuwe muis. U maakt hiervoor makkelijk een afspraak door op onderstaande knop te klikken!

Ons aanbod

Informatie over het houden van muizen

Het is belangrijk om u goed in te lezen over het houden van dieren. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie voor u verzameld, zodat u direct goed kunt beginnen!

Er bestaan twee soorten muizen. Kleurmuizen, deze zijn er in verschillende vachttypen, zoals kortharige, langharige en rex. Ook hebben deze allemaal verschillende soorten kleuren. Ook bestaat er de Engelse muis. Dit soort is een stuk groter als de kleurmuis, deze word zo’n 8 centimeter zonder staart.

De muis is een groepsdier, dus houd hem met soortgenoten. De beste combinatie is 2 of meer muizen van hetzelfde geslacht, vanaf jonge leeftijd samen.

Volwassen muizen zijn erg lastig te koppelen, dieren die niet bij de groep horen worden aangevallen. Zet daarom nooit zomaar volwassen muizen bij elkaar!

Kies een glazen of plastic bak van tenminste 60 x 40 x 40 cm voor 2-4 dieren. Dek de bak goed af met fijnmazig gaas om ontsnapping te voorkomen. Plaats het verblijf op kamertemperatuur, niet in de directe zon of naast de verwarming. Zet het niet dicht bij geluidsapparatuur.

Bodem: goed absorberende en stofvrije bodembedekking, bijvoorbeeld op back to nature korrels.

Inrichting: zorg voor meerdere schuilplaatsen en nestmateriaal zoals papiersnippers, tissues of stofarm hooi. Gebruik geen synthetische of katoenen nestmaterialen. Zorg voor afwisseling met tunnels, trapjes, klimtouwen en een ruim looprad zonder spaken en met een dicht loopvlak.

Wij vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt over het aanschaffen, en het houden van uw nieuwe muizen! Overal wordt wat anders verteld, maar wat klopt nu?

Het advies is om één betrouwbare bron aan te houden waar u uw advies vandaan haalt hoe u uw dieren moet verzorgen. Bij voorkeur degene waar u de dieren vandaan heeft.

Alles wat wij vertellen is uit jarenlange eigen ervaring! 

Hieronder vertellen wij hoe u het beste uw muizen kunt verzorgen. Heeft u vragen, of liever samen uw situatie bespreken?

Neem gerust contact met ons op! Dan helpen wij u graag aan het juiste advies, de benodigdheden en natuurlijk de muizen!

Geef dagelijks schoon water en voer en haal voedselrestjes weg. Maak wekelijks de bak, drinkfles, voerbakje en bodembedekking schoon. Ontsmet het hok maandelijks goed. Pak de muizen niet te veel op, en laat ze met rust als ze slapen. Pak de muis nooit aan het einde van de staart. Gebruik beide handen bij het oppakken, een hand onder en een hand boven de muis. Hij kan wel aan zijn staartbeginsel worden vastgehouden.

De muis is een alleseter, hij heeft zowel plantaardig als dierlijk voedsel nodig. Geef als basis een compleet voer voor muizen. Daarnaast kan wat groenvoer en fruit gegevens worden. Zorg voor knaagmateriaal zoals wilgentakken of af en toe een hard hondenkoekje. Geef geen knaagsteen, want dan kunnen ze een teveel aan mineralen binnenkrijgen.

Wij hebben een zelf samengestelde knaagdiervoeding, van hoge kwaliteit dat de muizen gewend zijn. Verstandig is om dit aan te houden en het te blijven voeren.

Muizen zijn over de gehele dag actief, af en toe slapen ze. Maar zijn het meest actief bij schemering en ‘s nachts.

Een gezonde muis is levendig, heeft een schone glanzende vacht, glimmende oogjes en een soepele ademhaling. Goede voeding, genoeg beweging en weinig stress zijn belangrijk voor de gezondheid van de muis. Muizen hebben gevoelige luchtwegen en kunnen snel kouvatten. Tumoren en huidproblemen komen regelmatig voor. Knobbeltjes op staart en oren wijzen op schurftmijt. Soms komen gebitsproblemen voor, te herkennen aan weinig eetlust of kwijlen. Muizen zijn erg kwetsbaar als ze ziek zijn, wacht niet te lang met het raadplegen van een dierenarts. Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!

(onze prijzen)

Let er bij aanschaf goed op dat de muizen gezond en levendig zijn en geen wondjes hebben. Zet niet zomaar vreemde muizen bij elkaar, ook niet tijdens het vervoer naar huis. Zet het verblijf thuis al vast klaar, muizen ontsnappen snel uit een kartonnen doos!
Eenmalige kosten: de muizen en een ruim goed ingericht verblijf. Terugkerende kosten: voer, bodembedekking, eventuele dierenartskosten.

Heeft u vragen over het houden van muizen? Neem gerust contact op!

2012 - 2024 Kleinvee Fokkerij - Deze website is groen gehost 🌎